Je bevindt je hier:
Costa Rica: Costa Rica: Reisdocumenten

Reizen via VS

Als je via de Verenigde Staten reist, moet je een zogenaamd ESTA document digitaal invullen uiterlijk 14 dagen voordat je op reis gaat. De website waar je dit kan invullen is: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1. De kosten zijn $14,-.

Reisdocumenten Costa Rica

Bij aankomst in Costa Rica krijg je toegang tot het land voor 90 dagen. Je paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn op het moment dat je Costa Rica binnenkomt. Je moet in het bezit zijn van een retourticket of op een andere manier kunnen aantonen dat je het land weer gaat verlaten.

Langer dan 3 maanden?

Als je Costa Rica voor 72 uur verlaat, krijg je opnieuw een visum voor 90 dagen bij terugkomst.