Je bevindt je hier:
Stages: Peru: Skate- en Surfles en huiswerkbegeleidng

Educatief Skaten en Sporten in Peru

De locatie van de Skate Ramp is de basis van dit project en ligt in Cerrito de La Virgen, in de buurt van Huanchaco. Cerrito is een plek met heel slechte of onbestaande basisinfrastructuur, zoals stromend water of riolering. 

Gedurende dit project wordt er gewerkt met lokale kinderen in de leeftijd van 3 tot 16 jaar oud. 
Dit zijn voornamelijk kinderen met weinig bezigheden en die weinig kansen in ontwikkeling hebben gehad. Het is een combinatie van veel verschillende soorten jongeren, zo zijn er ook de kinderen van de vissers, of de voormalige straatjongeren. 
De skate ramp wordt dagelijks gebruikt door de kinderen. Naast het skaten worden er nog diverse andere spelletjes en praktische activiteiten met de kinderen ondernomen, zo ook het surfen wanneer hier het seizoen ervoor is. 
Twee keer per week bevinden de kinderen zich in de bibliotheek Cerrito waar jij als vrijwilliger hen kunt helpen met huiswerk en onderwijs.

Het hoofddoel van dit project is om de kinderen een veilige plek te bieden waar ze kunnen spelen en waar ze te maken krijgen met een goed voorbeeldfiguur. Sinds kort wordt hier uit de ruimte geboden voor educatieve programma’s.  

Vind jij het leuk om met kinderen te werken, heb je een goed gevoel van plezier en begrijp jij wat het inhoud om een voorbeeldfunctie te zijn? Ga dan zeker deze kans en uitdaging aan en neem contact met ons op.

Stage

Dit skateproject is gecombineerd met het surfproject . 
voor het skateproject is er heel het jaar door ruimte beschikbaar voor onze vrijwilligers. De combinatie met het surfproject is echter voornamelijk alleen in de zomerperiode van Peru (december -april). 
Je werkt van maandag tot vrijdag van 15:00 tot 18:00 bij de Skate Ramp in Cerrito de La Virgen. Op maandag en dinsdag ga je met de kinderen surfen in Huanchaco

De hoofdtaken als vrijwilliger bij dit project zullen bijvoorbeeld als volgt zijn:
- Geef skate/surfles en organiseer spelletjes met de kinderen
- Begeleiding van de kinderen
- Bespreek de normen en waarden met de kinderen
- Je bent een voorbeeldfunctie
- Onderhoud van de Skate Ramp, surf-en andere fasciliteiten
- Bedenk nieuwe ideeën over de indeling van de ruimte en activiteiten
- Help de kinderen met hun huiswerk, geef les en verzorg naschoolse activiteiten

Wat wordt er van je verwacht?

 • Basiskennis van Spaans
 • Minimaal 1 maand beschikbaar; des te langer des te beter!
 • Minimaal 20 uur per week
 • Bij voorkeur werkervaring met kinderen
 • Interesse hebben in skaten en surfen
 • Bij voorkeur ervaring met skateboarden, surfen en/of andere sporten
 • Kunnen omgaan met verschillende culturen
 • Creatief, verantwoordelijk, geduldig
 • Empathisch en open-minded
 • Een goed gevoel voor leidinggeven
 • Flexibel

Accommodatie

Je verblijft bij een gastgezin of vrijwilligershuis. In het gastgezin heb je een eigen kamer. Je eet niet mee met het gastgezin, maar je maakt gebruik van de keuken voor je eigen maaltijden. Verdere voorzieningen verschillen per gastgezin. In het vrijwilligershuis zijn er 1 en 2 persoonskamers. De overige voorzieningen deel je. Er zijn badkamers, een keuken, een woonkamer, een tuin, een surfplankberging, een wasruimte, fietsen en draadloos internet. Je regelt je eigen eten.

Meer weten?

Onder de andere tabjes bovenaan vind je meer informatie over dit project en in de linkerkolom vind je meer algemene informatie over Peru. 

Je kunt aan de rechterkant de infosheet downloaden voor een overzicht van dit project.Mocht je nog vragen hebben over de mogelijkheden bij dit project, neem dan contact met ons op. Onze contactgegevens vind je in de rechterkolom.