Je bevindt je hier:
Reizen: Cambodja: Inspiratiereis Cambodja (inspiratiereis)

Jouw Inspiratiereis naar Cambodja

Cultuur en historie

Jouw reis in Cambodja start als je door de Bloom Garden tuktuk wordt opgehaald van het vliegveld in Siem Reap. De ‘driver’ brengt je naar Bloom Garden waar je wordt ontvangen met een frisse ‘home-made’ lemon juice. Vervolgens nemen we de laatste details van je reisplan door. Hieronder staan de verschillende ingrediënten van jouw reis. Jij bepaalt zelf de volgorde in overleg met Peterhans.  

Angkor Heritage
Gedurende jouw verblijf ontdek je in alle rust de wereldberoemde ‘Angkor Heritage’. Ankor Wat is een reusachtig tempelcomplex dat bestaat uit honderden grote en kleine tempels. Het mooie is dat veel tempels in de loop der tijd zijn begroeid met enorme lianen. Ken je Tomb Raider met Lara Croft. De film is daar opgenomen. Je hebt een 3 dagen entreepas die je in 7 dagen kan gebruiken.   Na een dag acclimatiseren start je met een bezoek aan het bijzonder moderne Nationaal Museum, dat helpt je straks om het tempelcomplex beter te begrijpen. Je start jouw daadwerkelijke bezoek aan Angkor met een geweldige zonsondergang.  

De volgende morgen zal jouw eerste Angkor tour je per tuktuk leiden naar de Banteay Srey (vrouwen-tempel) en de tempels en ‘hidden-places’ aan de zogenaamde grote ronde.   Neem dan gerust de tijd om naar Siem Reap te fietsen en het leuke stadje met hippe tentjes, markten, uitgaansgelegenheden en restaurantjes te verkennen. PH tipt je over de beste plekjes.   Na de zonsopgang bij Angkor Wat, bezoek je begeleid door een Engelstalige gids Angkor Thom, Ta Phrom, Takeo en Angkor Wat. Of je besluit om deze forse dagtour wat later in de week te plannen.

Workshops

Een van jouw bezoeken aan Angkor gaat naar de Roulous group alwaar je eerst start met een pottery class (pottenbakken). Sin Sokhorn, de Cambodjaanse oprichter, heeft met zijn ‘Khmer Ceramics and Weavery’ het oude ambacht weer nieuw leven ingeblazen. Samen met zijn medewerkers bezorgt hij je een mooie en creatieve ochtend om vervolgens, na een lunch, te genieten van de Roulous Tempels. Als afsluiting van die dag ga je naar de Phnom Krom voor wederom een geweldige zonsondergang met zicht op het Tonle Sap meer en het platteland.   Naast het pottenbakken kan je jouw handen heerlijk gebruiken in een kookworkshop. Je werkt natuurlijk met lokale ingrediënten en bereidingswijze.

Vrijwilligerswerk

We hebben een samenwerkingsverband met het project ‘Touch-a-Life’. Zij vinden het fantastisch als je daar 4 dagdelen aan het werk gaat als vrijwilliger. Touch-a-Life verzorgt, door de weeks, de lunch voor zo’n 50 kinderen uit arme gezinnen. Op zaterdag wordt er gekookt voor een plattelands gemeente van zo’n 200 inwoners. Jij helpt mee met het bereiden en uitdelen van het eten (en afwassen😊), ook in het dorp. Wij adviseren om het vrijwilligerswerk als blok achter elkaar te doen, zo raak je sneller ingewerkt.

Avondactiviteiten, dans, circus en nails

Op zaterdag bezoek je een dansoptreden van ‘The New Cambodian Artists’, opgezet door de Nederlanders Bob (choreograaf) en Lillian (kunstenaar) onder het motto ‘Female Empowerment through Dance’. Ze zijn in 2012 gestart en bieden nu een wervelende en emotionele dansshow door jonge vrouwen. Zij bieden een prachtige mix van de authentieke/klassieke ‘Khmer Apsara Dance’ en ‘modern dance’. Met de optredens bekostigen de jonge vrouwen hun opleiding. Na afloop praat je met de artiesten en de begeleiding.  

Op een andere avond kan je naar een optreden van “Phare”: The Cambodian Circus.  Een mix van theater, dans, live music en adembenemende acts. De Phare artiesten zijn opgeleid in Battambang aan de Phare Ponleu Selpak. Deze school biedt aan zo’n 1500 kinderen kosteloos ‘primairy- and secundairy school’. Daarnaast bieden zij de scholieren de mogelijkheid om hun vaardigheden op het gebied van muziek, kunst, acrobatiek en dans verder te ontwikkelen.  

Met Ra hebben we de vrijdagavond ‘Princess Nail & Prosecco’ georganiseerd. Lekker even genieten van een mani- en pedicure onder het genot van een glas prosecco. Op de achtergrond een gezellig muziekje en in contact met de Cambodjaanse medewerkers.

Dagtochten

In jouw programma zitten 3 dagtochten waarin je het platteland rondom Siem Reap verkent. Je gaat een dag met een kleine groep naar de ‘countryside’. Je reist langs rijstvelden, waterbuffels en traditionele Cambodjaanse huizen op palen. Je bezoekt een prachtig natuurreservaat met exotische vogels en na een korte boottocht kom je bij de kajaks. Met de kajak ga je verder het reservaat in, een geweldige ervaring, dicht bij de natuur. Je stopt bij een familie om bij hen in een traditionele bamboe hut, te lunchen. Vervolgens maak je een ritje per ossenkar en bezoek je een boerderij en pagode.  

De tweede dagtocht is naar een klein dorp vlak bij het Tonle Sap meer. Daar stap je op de fiets voor fietstocht van 7 km door de countryside en bezoek je een markt, waar je natuurlijk ook wat lokale snacks gaat proeven. Daarna ga je naar een dorp aan de rivier waar de huizen zijn gebouwd op 25 meter hoge palen. Je luncht daar bij een familie om vervolgens met de boot naar het Tonle Sap meer te varen waar je ook nog langs drijvende dorpen komt.  

De laatste dagtocht is naar Kulen Mountain. In de ochtend vertrek je naar deze unieke berg. Deze plek was voor de vestiging van Angkor van groot religieus belang. Je bezoekt een prachtige Pagoda, de uit de berg gehouwen liggende boeddha, de rivier met daarin de 1000 lingams en een imposante waterval.

Rust en relax

Massage: En dan ook even tot rust komen. Ergens in de laatste week, een heerlijke 60 minuten durende Massage- of Body therapie. Ter plekke kun je kiezen welke behandeling je graag wilt ‘ondergaan’.   Tussen de activiteiten door is er voldoende vrije tijd om ook zelf de stad en de omgeving te ontdekken, een boek te lezen, met de staf te praten en een plons in het zwembad te nemen. Peterhans zal je informeren over de diverse mogelijkheden voor lunch en diner, markten, uitgaansleven etc.

Inspiratie uit je reisdagboekje

Lilian beschreef het alsvolgt: “De schrijfopdrachten waren voor mij een manier om langer stil te staan bij een moment, een plek of een ervaring. Door erover te schrijven werd ik me bewust van gevoelens en gedachten. Ik vond het leuk om hier op een creatieve manier mee bezig te zijn en daarmee iets nieuws te scheppen. Mede hierdoor werd Cambodja een onvergetelijke ervaring.”