Je bevindt je hier:
Reizen: Maatwerk: Students2gether

Zinvolle internationale groepsreizen voor scholen

Students2gether

In dit programma gaat een groep leerlingen (15+) van uw school op reis naar een land in ontwikkeling. Daar gaan ze aan de slag met lokale jongeren, die betrokken zijn bij een lokale ontwikkelingsorganisatie. Het directe contact tussen uw leerlingen en de lokale jongeren leidt tot uitwisseling op verschillende gebieden. Samen ontdekken, beleven, ervaren, leren en talenten delen.

Met Students2gether geeft u uw leerlingen een kans om het beste uit zichzelf te halen en daadwerkelijk te ervaren wat het leven in een land in ontwikkeling betekent. Zowel in de voorbereiding als tijdens de reis zelf wordt een beroep gedaan op de creativiteit, sportiviteit, samenwerkings- en organisatietalenten van de leerlingen naast hun kennis op het gebied van taal, economie, geschiedenis en maatschappij. Eenmaal daar vallen vooroordelen als vanzelf weg en gaan ze ervaren wat een verrijking het is om van elkaar te leren.

Partners

Commundo en haar partners werken in dit programma samen. Ons doel is het verbinden van jongeren uit Nederland met jongeren uit landen in ontwikkeling door het doen van vrijwilligerswerk. Samen hebben wij meer dan 15 jaar ervaring in het organiseren van vrijwilligersreizen waaronder een groot aantal groepsreizen voor jongeren.

Hoe we kunnen samenwerken

Om te beginnen hopen we dat u onze uitgangspunten deelt en u ons uitnodigt om te brainstormen over de mogelijkheden. Als de plannen iets concreter worden dan maken we samen met u en onze partners een programma. Voor vertrek geven wij graag een aantal workshops over b.v fondsenwerving, het leven en werken in een andere cultuur, internationale samenwerking en de bestemming en het project van uw keuze. Wij verzorgen de vliegtickets, het vervoer en verblijf ter plaatse en praktische zaken zoals verzekeringen. Tijdens de reis is er een ervaren (lokale) begeleider die verantwoordelijk is voor het programma en het wel en wee van de groep.

Entousiast geworden ? Kijkt u dan bij ons aanbod om alvast een idee te krijgen van de mogelijkheden. Neem gerust vrijblijvend contact op met Yolande van Wijk, info@commundo.nl, 06-20000836