Je bevindt je hier:
Uganda: Uganda: Gezondheid

Gezond op reis

Benodigde vaccinaties voor Uganda

Voor Uganda geldt een verplichte vaccinatie tegen gele koorts. Verder wordt aangeraden vaccinaties te nemen tegen DTP en Hepatitis A. Bij een verblijf langer dan 3 maanden wordt ook een vaccinatie tegen buiktyfus geadviseerd. Ook heb je een "Cholera not indicated"-verklaring nodig in Uganda. Ook is er soms een malaria vaccinatie nodig, afhankelijk van medische achtergrond en duur en locatie van het verblijf.

Voor meer inlichtingen over benodigde vaccinaties, dien je contact op te nemen met de plaatselijke GGD (ca. 6 weken voor vertrek). Mocht je erg druk zijn, dan biedt wellicht thuisvaccinatie een uitkomst. Je hoeft dan niet naar een GGD toe, maar de arts of verpleegkundige komt bij je thuis. Aanmelden kan via deze link.

Eten en drinken

Het kraanwater in Uganda is niet drinkbaar. Je kunt mineraalwater in flessen kopen. Pas tevens op met fruitdrankjes en salades die je krijgt voorgeschoteld, want deze worden vaak met kraanwater bereid. Informeer ook even of de ijsklontjes wel van mineraalwater zijn. Eet geen rauw, ongekookt of gedeeltelijk gekookt voedsel of groenten, (salades), en ongeschild fruit.