Je bevindt je hier:
Stages: Uganda: School voor kinderen met een fysieke of mentale beperking

Het project

We hebben twee leuke projecten geselecteerd voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, Pabo studenten of studenten Social Work die graag met gehandicapte kinderen willen werken. 
Het project (in Kampala) wil de houding ten opzichte van gehandicapten veranderen en kijkt vooral naar de talenten van mensen met een handicap. Zij geven niet alleen onderwijs, maar proberen ook de leerlingen dusdanige vaardigheden te leren, zodat zij een baan kunnen krijgen en een zelfstandig bestaan op kunnen bouwen in de toekomst. De school biedt basisonderwijs aan meer dan 100 leerlingen. Daarnaast biedt zij activiteiten aan zoals sport, muziek, dans en drama. Circa 60 procent van de kinderen lijdt aan kinderverlamming. Bij dit project wordt zowel fysiotherapie als ergotherapie ingezet in de behandeling en begeleiding.

Het project in Jinja is een kindertehuis dat kinderen opvangt die thuis niet meer terecht kunnen. Veel ouders kunnen niet goed voor hun kinderen zorgen waardoor zij vaak op straat belanden. Ook verliezen sommige kinderen hun ouders aan aids en blijven ze alleen achter. Op dit moment verblijven er 25 kinderen van 0 tot 6 jaar in het tehuis, waaronder een aantal met een (meervoudige) handicap. Laatstgenoemden worden behandeld door de fysiotherapeut. Hij en de kinderen kunnen jouw hulp goed gebruiken.Daarnaast is er plaats voor stagiaires met een achtergrond in social work en het werken met kinderen met een beperking.

Aan de slag!

Als ergo- of fysiotherapeut (in opleiding) zul je de kinderen behandelen en therapie geven in samenwerking met de lokale staf. Verder kan er geholpen worden met de dagelijkse activiteiten en lessen op de school.

Op de projecten word je begeleid door de aanwezige therapeut(en).

Als Pabo student assisteer je de leraren op de school.

Als social work stagiair werk je mee in de school en met de activiteiten voor de kinderen buiten de lesuren.

Wat wordt er van jou verwacht?

We verwachten van je dat je een open houding hebt ten opzichte van culturele verschillen en dat je de cultuur van Uganda respecteert. Je moet goed Engels kunnen spreken en minimaal één maand beschikbaar zijn. Zorg dat je een flexibele instelling hebt en onthoudt dat je meer uit het project haalt wanneer je initiatief toont. Natuurlijk verwachten we ook dat je affiniteit met kinderen hebt.

Huisvesting

Je verblijft in 1-persoonskamer in een guesthouse in Kampala, je kan eventueel ook je kamer delen met je reisgenoot.
`s Ochtends staat het ontbijt klaar en `s avonds kun je tegen betaling een warme maaltijd krijgen.
Er is een eetzaal, draadloos internet, Rooftop lounge bar en leeskamer.
De receptie van het guesthouse biedt ook excursies aan.

Meer weten?

Onder de andere tabjes bovenaan vind je meer informatie over dit project en in de linkerkolom vind je meer algemene informatie over Uganda. Je kunt in de rechterkolom de infosheet downloaden voor een overzicht van dit project.
Mocht je nog vragen hebben over de mogelijkheden voor stages bij dit project, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze contactgegevens vind je in de rechterkolom.