Je bevindt je hier:
Stages: Uganda: School voor kinderen met een fysieke of mentale beperking

3-daagse safari`s in Uganda

Chimp Tracking in Kibale National Park

Een ware ontdekkingsreis in de jungle van Oeganda! In de jungle van Kibale Forest ga je op zoek naar de chimpansees en kom je onderweg veel vogels en andere dieren tegen.
Dag 1: Vandaag vertrek je vroeg vanaf `The Shelter in Kampala` richting Fort Portal. In Fort Portal is tijd voor een (late) lunch en in de middag ben je vrij om over de markt te lopen het stadje te verkennen. Neem een trui mee, want Fort Portal kan best koud zijn! Aan het einde van de middag rijd je door een prachtig landschap van thee plantages richting je slaapplaats.
Reisduur: 5-7 uur Verblijf: Kibale Forest Camp, Tenten

Dag 2: In vroege ochtend na een stevig ontbijt ga je naar het vertrekpunt voor de chimp-tracking. Met een ranger ga je de dicht begroeide jungle in opzoek naar deze grappig en mooie dieren! De duur van de tocht kan varieren van 1 uur tot 6 uur. In de middag staat er een lichte wandeling naar het Bigodi Swamp op het programma.

Dag 3: Vandaag kan je uitslapen en na het ontbijt vertrekken we weer richting Kampala. Reisduur: 5-7 uur

Murchison Falls

Op avontuur naar een van de mooiste plekken in Oeganda. Deze 3 daagse reis brengt je via een afwisselend landschap naar de laagvlake en de spectaculaire waterval van het Murchison Falls National park.
Dag 1: De reis start vanaf `The Shelter Kampala`. De chauffeur haalt je hier in alle vroegte op voor de 7 uur durende reis richting Murchison Falls. Onderweg stop je bij het Ziwa Rhino Sanctuary. Hier ga je op wandel safari richting de neushoorns. Je kan zelfs tot 20 meter van de neushoorns komen!
Reisduur: 6-8 uur
Verblijf: Fort Murchison, Safari Tents

Dag 2: Na een vroeg ontbijt (inclusief) ga je op je eerste game-drive het park in. Als je het park binnen rijd zal het niet lang meer duren voordat je oog in oog komt te staan met giraffes, olifanten, buffels en misschien wel een groep leeuwen.In de middag gaan we op boot safari richting de 42 meter hoge watervallen van Murchison Falls. Onderweg zal je veel nijlpaarden en krokodillen zien. Op de weg terug naar de accomodatie zal je nog vele dieren zien.  

Dag 3: In de ochtend na het ontbijt ga je voor een game-drive het park in en bezoek je de `Top of the Falls`. Hier zie je de indrukwekkende waterval van boven af en hoor je hoeveel geluid een waterval kan maken. Daarna reis je terug naar Kampala.
Reisduur: 6-8 uur

Queen Elizabeth National Park

De uitgestrekte vlaktes van Queen Elizabeth National Park, met het Ruwenzori gebergte op de achtergrond en met de beste boottocht van Oeganda zal je niet snel vergeten.
Dag 1: We starten de reis in The Shelter Kampala. De rit naar Queen Elizabeth duurt 5-6 uur. Onderweg steek je de evenaar over. Bij aankomst is er meteen al tijd om een eerste game-drive te maken en oog in oog te staan met olifanten, buffels en met een beetje geluk zie je leeuwen of een luipaard.
Reisduur: 5-7 uur, Verblijf: Bush Lodge, Lazy camping

Dag 2: Vroeg in de ochtend, beginnen we aan de eerste game-drive. Vanaf het moment dat je in de auto stapt is het opletten geblazen, achter elke boom kan een olifant verstopt zitten en in elke boom een luipaard.In de middag maak je de beste boot-rit van Oeganda op het Kazinga kanaal. Je ziet olifanten, korkodillen en nijlpaarden. Op de weg terug naar de accomodatie maak je de laatste game-drive.

Dag 3: In de morgen, na het ontbijt is er tijd voor een trekking door de Kyambura Gorge. Na de trekking vertrekken we snel richting Kampala zodat we weer voor het donker terug zijn. Reisduur: 5-7 uur

Prijzen en data

De prijs geldt bij boeking voor vertrek en bij een minimum van 4 deelnemers. De excursies hebben vaste vertrekdata. Vertrek is altijd op vrijdag. Neem ruim voor vertrek contact met ons op zodat wij jouw boeking vooraf alvast kunnen vastleggen en je niet achter het net vist.

Prijzen:
Kibale Chimp Trekking: 320 euro
Murchison Falls: 325 euro
Queen Elizabeth National Park: 335 euro

Inclusief:

  • Vervoer met eigen chauffeur
  • Alle activiteiten zoals hierboven beschreven
  • Alle entrees of Chimp Permit (150$)
  • Accommodatie voor 2 nachten inclusief ontbijt
  • Twee nachten verblijf in The Shelter in Kampala
Exclusief: Lunch en diner en tips