Je bevindt je hier:
Stages: Zuid-Afrika: Stage in crisisopvang voor kwetsbare kinderen

Project

De kinderen in het opvanghuis zijn door de kinderbescherming uit huis geplaatst. Ze blijven tijdelijk in de crisisopvang. De kinderen blijven 3 tot 6 maanden in het tehuis waarna voor hen een duurzame en gezonde oplossing wordt gevonden.
Tijdens het verblijf krijgen de kinderen zorg, een opleiding en psychologische hulp.
In het centrum werken social workers en zogenaamde care givers. Jij werkt nauw met hen samen.

Weet dat de kinderen behoorlijke trauma`s hebben opgelopen en daardoor soms gedragsproblemen vertonen. Het werken met en voor de kinderen is hierdoor af en toe een behoorlijke uitdaging.

Aan de slag!

Zowel in het centrum als bij de basisschool zijn er voldoende mogelijkheden om verschillende werkzaamheden met elkaar te combineren, om op diverse manieren te helpen en je verblijf zo uitdagend en afwisselend mogelijk te maken. Tijdens de eerste paar werkdagen kijk je samen met je nieuwe collega’s wat het beste bij je past.
Met de volgende activiteiten kun jij helpen:
• In overleg met jou bedenken wij een onderzoeksvraag die betrekking heeft op jouw studie, ervaring en de lokale behoefte. Je werkt hierin nauw samen met de lokale staff.
• Het zijn volle klassen, jij kunt een paar kinderen extra aandacht geven.
• Je kunt om 07.00 uur beginnen om de kinderen te helpen naar school te gaan.
• De care givers hebben ook extra handen (en ideeën en energie) nodig bij de na-schoolse activiteiten en huiswerkbegeleiding
• Terwijl de kinderen naar school zijn kun je je ook inzetten voor het Walmer Township, er is een tuin project en een opvanghuis voor mishandelde vrouwen (25-40 jaar)

Wat wordt er van jou verwacht?

We verwachten dat jij de methodes, de visie en de missie van het project respecteert. Je hebt een onafhankelijke instelling nodig en je moet flexibel zijn wat betreft de taken en werkzaamheden. Je moet ook zelfstandig kunnen werken en een open instelling hebben oplossinggericht, verbaal sterk, makkelijk in de omgang, reflecteringsvermogen. En je bent bereid om kennis op te doen over Zuidafrikaanse kinderrechten. Wees ervan bewust dat dit zwaar getraumatiseerde kinderen betreft die gedragsproblemen hebben. Er is een chauffeur beschikbaar die je naar dit centrum in de township brengt. Er wordt verwacht dat je goed Engels spreekt. Je bent minimaal 21 jaar. Je bent 3 maanden of langer beschikbaar. Je hebt een opleiding gedaan of volgt een opleiding social work of psychologie. Je start op maandag in Port Elizabeth (dus vertrek zondag vanuit Schiphol). Je hebt dan een gezamenlijke introductie met andere vrijwilligers/stagiaires die die dag aankomen.

huisvesting

Je verblijft in een vrijwilligershuis, vlakbij het strand buiten de township, waar je met andere internationale vrijwilligers zal samenwonen. Dit is een veilige plek, waar ook voorzieningen zijn zoals winkels en restaurants. De kosten voor de accommodatie en maaltijden (er wordt wel verwacht dat de vrijwilligers meehelpen met koken en afwassen) zijn inbegrepen in de prijs. Je deelt je kamer met één of meerdere vrijwilligers.