Je bevindt je hier:
Vrijwilligerswerk: India: Werk in een kindertehuis met kinderen met een beperking

Vrijwilligerswerk in India

Werk mee in een kindertehuis

Je gaat aan de slag in een kindertehuis in het zuiden van India (Karnataka). Dit tehuis biedt scholing en onderdak aan kinderen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking. Het project wil de Indiase samenleving laten zien hoeveel het oplevert om op een gezonde, respectvolle manier met gehandicapte kinderen om te gaan.
In India heeft een kind met een beperking dubbel pech. Een handicap wordt gezien als ‘slecht karma’. Gehandicapte kinderen worden daarom vaak uitgestoten. Zij belanden op straat om te bedelen of worden bij hun geboorte achtergelaten om te sterven.

Gelukkig zijn er steeds meer tehuizen om deze kinderen een plek te geven en een kans te bieden op een normaal gezond leven.De kinderen worden benaderd als volwaardige mensen met een handicap. Er wordt gekeken naar wat ze wel kunnen, in plaats van op hun beperkingen.

Iedereen wordt op zijn eigen manier gestimuleerd om het beste in zichzelf naar boven te halen. Alle kinderen leren een vorm van verbale en visuele (sign language) communicatie waarmee zij zichzelf uit kunnen drukken en de ander kunnen verstaan.