Yolande van Wijk

Een bevlogen coach met een grote liefde voor ondernemende mensen

Wat kan je bij mij verwachten:

Zie mij als een reisleider. Iemand die de weg al eerder verkend heeft en die open staat voor alles wat zich aandient. Mijn reistas is goed gevuld. Ik heb ruim 25 jaar ervaring als ondernemer en coach al een tijd ondernemers en leiders. Mijn hulpbronnen zijn mijn enthousiasme, humor, creativiteit en vermogen tot doorvragen. Bij mij kan je veilig terecht met een crisis die betrekking heeft op jouw functioneren in de buitenwereld dat niet meer klopt met het verlangen van jouw binnenwereld. Hierbij bewandelen wij jouw heden, verleden en toekomst.
Ik gebruik het liefst werkvormen en technieken uit de psychosynthese die mij het meest geraakt hebben zoals visualisaties, subpersonen en de wil.

Begin bij jezelf en eindig niet bij jezelf:

Deze uitspraak van de filosoof Martin Buber is de kern van waar ik voor sta. Daarom coach ik ook zo graag ondernemende mensen zoals jij. Het dna van een ondernemende leider bevat pionierskracht, creativiteit, een gezonde verantwoordelijkheidsgevoel en de wil  om anderen te laten excelleren. Als we die kracht weer vrij kunnen maken dan heeft dat direct impact op een heleboel anderen. Dan gaat het bij mij ook bruisen en ben ik een gelukkig mens.

Iets over mij:

Ik ben geboren in Breda (7-8-1962) en opgegroeid in Roosendaal. Ik ging in Utrecht Rechten studeren en genoot van de vrijheid, het avontuur en het op eigen benen staan.

In 1985 begon ik bij KPN, toen net staatsbedrijf-af, met een groepje zogenoemde young potentials, die geacht werden de boel lekker op te schudden. Dat viel wel en niet mee. Ik kon vaak van job veranderen en ook ondernemend bezig zijn, dat maakte het leuk. Maar het was ook vaker vechten tegen de gevestigde orde en traagheid.

Het bloed kroop waar het niet gaan kon en met twee collega’s startte ik het communicatiebureau en internetbedrijf Media dell’ Arte. Dat was ondernemen in al haar facetten. Heerlijk en succesvol. Maar na een tijdje knaagde er iets. Ik zocht naar zingeving. Dat werd Commundo Zinvol reizen. De verbinding van reizen en werken, ontmoeten en ontwikkelen, geven en nemen, ontdekken, loslaten, accepteren, overgave, verbinden, een-voelen.

Toen was er psychosynthese en begon ik aan de langste en kortste reis van mijn leven: 30 centimeter van hoofd naar hart. Ik volgde de 5 jarige opleiding tot coach/counselor en nog belangrijker ik herontdekte mezelf. En de reis gaat nog steeds door. Ik coach sinds 2017 leiders en ondernemers zowel individueel als in teamverband.

In 2019 kwam ineens de vraag of ik de academie waar ik mijn opleiding had genoten mee wilde overnemen. In een moment kwam alles bij elkaar en ik zei volmondig ja. Weer een nieuw avontuur in mijn leven. Samen met Wendy Smit leid ik nu De Broedplaats. en geef er trainingen.

Wil je meer weten kijk dan op mijn Linkedin profiel>>>

De kracht van verbeelding ervaren:

Ik neem je graag in 20 minuten mee naar een andere wereld. Naar jouw binnenwereld en de ongelofelijke kracht, wijsheid, liefde en antwoorden die je daar vindt. Ik schreef al dat het voor mij levensveranderend was. Ik was al goed met mijn hoofd en gewend om mijn lichaam te trainen, nu kwam daar nog een dimensie bij: het trainen van wat in de psychosynthese de kundige wil wordt genoemd. Buitengewoon nuttig in situaties waarin je keuzes wil maken, twijfelt of het helemaal niet weet.

Klik hier >>>

Enthousiast, ondernemend, creatief, kundig, krachtig, liefdevol, HUMOR, speels, duidelijk, betrokken, flexibel, SNEL, verbindend, authentiek, sportief, ONGEDULDIG, Sterk, aandachtig, praktisch, ERVAREN, VERBINDEND, prikkelend, energiek,

Psychosynthese

Psychosynthese is een optimistische transpersoonlijke psychologie, ontwikkeld door de Italiaanse psychiater Roberto Assagioli (1888-1974). Psychosynthese is een ontwikkelingsweg die je helpt te ontdekken wie je werkelijk bent, wat je potentieel is en hoe je hier concreet vorm aan kunt geven in je leven en werk.
Het geeft je inzicht in de meerdere kanten van jezelf in je dagelijks functioneren en hoe daar leiding aan te geven. Je wordt dirigent van je eigen orkest:). Ook verbindt het je met je drijfveren en verlangens en helpt je zo om bewuste keuzes te maken.

Meer over psychosynthese, meditaties en podcasts vind je op de site van de Broedplaats >>>

Een krachtige visualisatie voor jou

    • In een aantal sessies onderzochten we wat ik nodig had om weer vanuit bevlogenheid te ondernemen. Vooral Yolande’s insteek als businesscoach vanuit de psychosynthese vond ik heel waardevol en onderscheidend. Het hielp mij weer contact te maken met mijn diepste verlangens. Met deze (her)nieuwe inzichten is de weg weer vrij om met frisse energie te ondernemen. Yolande, dankjewel!
    • Kundig, lief, zorgzaam, wijs
    • Ik vind je nuchtere houding heel fijn. Praktisch, niet te zweverig, en je neemt jezelf ook niet altijd te serieus. Mijn weerstand – “Decadente vrouw in een te rijk land gaat effe lekker aan zichzelf werken.” “Missie, hoezo missie, ik kan morgen wel dood zijn;-) “– die mag er ook gewoon zijn.
    • Vriendelijk, open, direct en doortastend. Kundig in het terug geven van de juiste gevoelens en woorden. Met humor en een lach.