Yolande van Wijk

Een bevlogen coach met een grote liefde voor ondernemende mensen

Ik wil jou graag op een prettige manier faciliteren zodat je kan ontdekken waar jouw verlangen ligt, wat je belemmert om er invulling aan te geven en waar je bronnen van inspiratie liggen. Zodat jij zelf stappen kan zetten die leiden tot jouw persoonlijke en zakelijk groei. Het liefst ga ik daarbij met jou op reis. Ga je mee?

Ik ben geboren in Breda (7-8-1962) en opgegroeid in Roosendaal. Ik ben de oudste van drie. Het was een leuke jeugd met heel veel sporten. Ik ging in Utrecht Rechten studeren en leerde het studentenleven kennen. Als student en als Senaatslid van studentenvereniging Unitas.

In 1985 begon ik bij KPN, toen net staatsbedrijf-af, met een groepje zogenoemde young potentials, die geacht werden de boel lekker op te schudden. Dat viel wel en niet mee. Ik kon vaak van job veranderen en ook ondernemend bezig zijn, dat maakte het leuk. Maar het was ook vaker vechten tegen de gevestigde orde en traagheid.

Het bloed kroop waar het niet gaan kon en met twee collega’s startte ik het communicatiebureau en internetbedrijf Media dell’ Arte. Dat was ondernemen in al haar facetten. Heerlijk en succesvol. Maar na een tijdje knaagde er iets. Ik zocht naar zingeving. Dat werd Commundo Zinvol reizen. De verbinding van reizen en werken, ontmoeten en ontwikkelen, geven en nemen, ontdekken, loslaten, accepteren, overgave, verbinden, een-voelen. In de afgelopen 14 jaar heb ik, met vele partners, meer dan 3.000 verbindingen mogen maken tussen mensen uit Nederland en mensen uit landen in ontwikkeling door speciale reizen, vrijwilligerswerk en stages.

Het reisvirus of “ Wanderlust” zat er bij mij al vroeg in. In 1984 maakte ik mijn eerste verre reis naar Peru. Alleen een ticket en verder zagen we het wel. De teller staat op 86 landen. Ik weet niet hoeveel kilometers dat zijn maar misschien wel een rondje aarde.

Toen was er psychosynthese en begon ik aan de langste en kortste reis van mijn leven: 30 centimeter van hoofd naar hart.

Sinds 2019 combineer ik al mijn passies in mijn functie als medeoprichter en zakelijk leider van De Broedplaats. De Broedplaats helpt en inspireert jou om voluit te leven en je potentie in de wereld te zetten met opleidingen op basis van psychosynthese waaronder een beroepsopleiding en leuke zinvolle events. Kijk maar eens of er iets voor jou bij is? >>>>

Als je meer over mij wil weten kan je mijn Linkedin profiel lezen, maar veel leuker vind ik het om een kop koffie met je te drinken, al dan niet virtueel.

Reizen als hulpbron

Voor mij zijn reizen en psychosynthese twee geweldige bronnen van bewustwording en innerlijke groei. Op dat pad reis ik graag een poosje met je mee. Dat kan verder weg op een inspiratiereis met een kleine groep gelijkgestemden en zeker ook dichtbij met coaching in de natuur waarin de groei van jou als krachtig leider centraal staat.

Coach van ondernemende mensen

Ik coach het liefste ondernemers (of mensen met een goed idee), professionals, leiders en studenten. Omdat ik daar de meeste affiniteit mee heb en ik veel plezier beleef aan betekenisvolle, succesvolle bedrijven die geleid worden door bevlogen mensen.

Mijn visie:

Begin bij jezelf en eindig niet bij jezelf. Deze uitspraak van de filosoof Martin Buber is de kern van waar ik voor sta.

Het begint altijd met jezelf, met een zoektocht naar wie jij in wezen bent. Wij helpen jou met het vinden van jouw kracht, blokkades, kwaliteiten en wat  betekenis geeft aan je leven. En omdat wij mensen sociale wezens zijn heeft dat ook effect op jouw relaties. Als je meer rust, ruimte en zicht krijgt, dan maak je bewustere keuzes en neem je jouw plaats in de wereld  bewust en vol vertrouwen in. Dat heeft gevolgen voor het werk dat je doet, je gezondheid en je relaties. Het mooiste is dat jij voluit gaat leven en dat is direct zichtbaar.

Zo is het ook met mij ook gegaan en mijn reis gaat ook nog steeds verder, naar buiten en naar binnen.

Mijn missie:

Ik stel mij in dienst van een wereld waarin mensen in harmonie leven met elkaar en de natuur. Een wereld waarin jij jouw volle potentie kan leven. Ik vertrouw op het zelfhelend vermogen van mensen. Mijn rol is het om jou te begeleiden als een reisleider: iemand die de weg al eerder verkend heeft en die open staat voor alles wat zich aandient. Mijn reistas is gevuld en mijn hulpbronnen zijn humor, verbinding en prikkelende vragen.

Ik gebruik het liefst werkvormen die mij het meest geraakt hebben zoals creativiteit, beweging, meditatie, visualisatie.

Enthousiast, ondernemend, creatief, kundig, krachtig, liefdevol, humor, speels, duidelijk, betrokken, flexibel, SNEL, verbindend, authentiek, sportief, ONGEDULDIG, Sterk, aandachtig, praktisch, ERVAREN, verbindend, prikkelend, energiek,

Psychosynthese

Psychosynthese is een optimistische transpersoonlijke psychologie, ontwikkeld door de Italiaanse psychiater Roberto Assagioli (1888-1974). Psychosynthese is een ontwikkelingsweg die je helpt te ontdekken wie je werkelijk bent, wat je potentieel is en hoe je hier concreet vorm aan kunt geven in je leven en werk.
Het geeft je inzicht in de meerdere kanten van jezelf in je dagelijks functioneren en hoe daar leiding aan te geven. Je wordt dirigent van je eigen orkest:). Ook verbindt het je met je drijfveren en verlangens en helpt je zo om bewuste keuzes te maken.

De synthese heeft voor mij vele facetten zoals het (ontbreken van) samenspel tussen liefde en wil en de rol van mildheid hierin. Het heeft ook betrekking op de verbinding tussen hoofd, hart en lichaam en het effect van het ene deel op het andere. Op Oosterse en Westerse levenswijzen en filosofie. Op mijn dagelijks functioneren en hoe en of dat aansluit bij mijn levensmissie. Kortom er valt nog veel te reizen en ontdekken in mijzelf en bij jou. Dat te delen maakt het leven zo de moeite waard.