Bosbaden

Krijg een frisse blik op waar je staat, waar je vandaan komt en waar je naartoe wil 

Of je nou een leider bent, een ondernemer of een professionele zzp’er, eigenlijk weet je dat het goed voor je is om regelmatig te reflecteren. Maar je doet het niet. Want er is altijd wel iets of iemand die jouw aandacht of hulp nodig heeft en dat lijkt altijd voor te gaan. Jij bent van buiten rotsvast, sterk en verantwoordelijk. En in de tijden dat het wat stiller is, op vakantie of tijdens een wandeling dan komt er een stemmetje dat twijfelt, dat voelt dat het vast zit, dat dingen anders wil doen en voornemens maakt.

Heb jij trouwens al een plan voor de toekomst? Wat ga je anders doen? Waar ga je mee stoppen?  En wat ga jij doen als deze opdracht voorbij is?

Er komt een moment dat je voelt nu. En dan ben je bij mij van harte welkom. Want zelfreflectie is prachtig zeker als je dat doet met iemand die je vragen stelt waar je zelf niet op was gekomen. Die je een spiegel voorhoudt, die durft te zeggen wat jouw collega’s niet doen, die samen met jou het bos ingaat om jou te vinden.

APK van jezelf

Ik neem je mee het bos en de stilte in. Ik spiegel je, ik prikkel en confronteer met humor. Ik spar met je op de buitenkant en ik spiegel je op de binnenkant. Begrijp je het verschil? Heel simpel. De buitenkant gaat over jouw leidinggevende, je collega’s, de veranderingen in je bedrijf, groei, mensen ontslaan, mensen motiveren, geld, crisis. Het tweede gaat over gevoel, over je dromen, over je obstakels en waar ze vandaan komen, over vervulling, over relaties.

En we gaan meteen voor een halve dag op een heerlijke plek zodat je dieper en verder kan gaan en niet in de valkuil stapt van nog even naar kantoor na een coachingsessie.

Sowieso al een cadeau.

En als het dan van jezelf mag, weet dan dat dat helemaal ok is. Sterker nog in alle moderne managementboeken staat, dat een goede leider regelmatig twijfelt, reflecteert en tijd inneemt voor coaching en zelfreflectie. Covey noemt het: “Houd de zaag scherp”: de motivatie, energie en werk-leven balans verbeteren door tijd te maken voor jezelf en jouw duurzame inzetbaarheid.

Jouw transformatie:

 • van eenzaam naar verbinding
 • van wilskracht naar moeiteloosheid
 • van gevangen naar bevrijding
 • van niet opgeven naar vrij kiezen
 • van druk naar het juiste doen

Vervolg

En natuurlijk is dit het prille begin van een mooie reis die een vervolg verdient, net zoals een auto die regelmatig wordt onderhouden. Eigenlijk zou je elk kwartaal even mogen bosbaden of kiezen voor een langere retraite, (online) coaching of een reis naar Spanje  of toch een opleiding. Want je weet, een investering in jezelf is een investering in je bedrijf en in je relaties. Ik stel voor dat we hier samen aan het eind van de dag naar kijken. Eerst maar de eerste stap.

Het coachhuis midden in het bos

Het coachhuis Leusden is een prachtig, karakteristiek monumentaal landhuis dat beschikt over 15 hectare bosgebied. Het grenst direct aan Landgoed den Treek.

De afgelopen tijd heb jij vast en zeker de zin en het geluk van wandelen in de natuur ontdekt. Dat heb ik natuurlijk ook. Daarom neem ik je mee het bos in. Ik ben zelf een fan van bewegen in de natuur omdat het mij uit mijn hoofd haalt en er vanzelf al meer vrijheid bij mij naar binnen komt als ik de deur open doe en de vogels hoor zingen.

De taal van transitie

Dit boek is een van de genomineerde managementboeken van 2021. Ik citeer: “Je roeping als leider in een wereld van verandering. Transitie vormgeven is de toekomst belangrijker maken dan het verleden, en bereid zijn te doen wat daarvoor nodig is. Leiderschap is een voortdurende strijd met de eigen geschiedenis. Waarbij de bron van de oorsprong vaak een mysterie blijft, de bestemming ongewis, maar de roeping zo concreet dat de reis met een gerust hart wordt aangegaan. Leiders die vastlopen, worden uitgedaagd om terug te keren naar hun wortels”.

Waar
Coachhuis Leusden midden in het bos (bij Amersfoort)

Investering
1200 euro ex BTW voor 3 x een halve dag naar keuze
475 euro ex BTW voor 1 x een halve dag naar keuze.

Ik wil hier meer over weten

Highlights

 • rust en reflectie
 • afschakelen
 • aandacht
 • veilige en verbonden setting
 • schoonheid
 • steun
 • achterover leunen
 • opladen
 • aftrekbaar als opleidingskosten

9 juni 2022

Jouw kernwaarden

Ieder mens wordt gedreven door waarden. Waarden die vaak van jongs af aan al bepalen wie jij bent, waar jij voor staat, waar anderen jou aan herkennen en waar jij betekenis aan ontleent. Waarden zijn persoonlijk en maken je uniek. […]
16 juni 2021

Van Cliniclown naar gids

Vorige week zei een klant tegen mij: “ik ben een bruistablet maar om te bruisen heb je ook water nodig”.Her ken je dit? Hoe is het met jouw water? Of voel je ook dat de plek waar je ooit wilde bruisen niet […]
8 juni 2021

De vrijheid van de wolf

Over vrijheid en de rol van de wil hierin. Wist je dat er verschillende wilssoorten zijn? meestal kennen wij alleen de sterke wil maar er is ook een kundige wil en goede wil.
3 maart 2021

Zin in je leven Spanjereis

Siurana 2019, na adembenemend bochtenwerk bereiken we het prachtige dorp. Nog voor de vele rotsklimmers op pad gaan. Vanaf de parkeerplaats lopen we naar het begin van het eeuwenoude pad dat naar de waterbron diep in het dal leidt. Een stilte komt over ons en als vanzelf geven we ons over aan de meditatie van het moment.