Retraite

Een begeleide retraite geeft jou ruimte, helderheid, inzicht,  rust en je laadt volledig op.

Twee hele dagen zelfonderzoek, lummelen, telefoon uit, heerlijk eten, in de ochtend mediteren in een oude kapel en ook geconfronteerd worden met verveling, met patronen en neigingen.

Hoe werkt het:

Omdat ik geloof in kleine stapjes en de kracht van een fijne begeleiding, is jouw retraite zo opgebouwd dat we starten met een dag samen. Tijdens deze dag duiken we verder in de verheldering van jouw vraag en neem ik je mee op reis naar je onbewuste. We bekijken bijvoorbeeld jouw levenslijn, we ontdekken de subpersonen die een belangrijke rol in jouw leven vervullen, we ontdekken waar jouw hart van gaat kloppen en welke belemmeringen er zijn.

Vanaf het diner heb jij nog een hele nacht en dag alleen op het prachtige Samaya. Zo kan je dag 2 starten met een vroege ochtend meditatie in de schitterende kapel. Ik geef je ook een boekje mee met mooie creatieve oefeningen. Probeer je telefoon uit te houden dan ga je pas echt wat beleven.

Na 2 weken maken we de balans op in een zoom-sessie. Tussendoor kan je mij altijd appen met vragen, inzichten en vergeet vooral je successen niet.

Wat kan er zoal aan bod komen:

Uiteraard starten we na een kennismakingsgesprek met een concrete vraag van jou. Daarna kunnen de volgende onderwerpen aan de orde komen:

 • Wat zijn subpersonen en hoe zien die van jou eruit.
 • Tegen welke patronen loop jij aan.
 • Welke kwaliteiten kan je nog ontwikkelen.
 • Wat is je verlangen en wat belemmert je om hier invulling aan te geven
 • Hoe kan je jouw wil inzetten om jouw doel te bereiken.
 • Hoe ontwikkel je heldere relaties.
 • Hoe maak je contact met jouw innerlijke wijsheid en spiritualiteit.

Het zal je niet verbazen dat we de hele omgeving inzetten om hoofd, hart, lijf en spirit te voeden. Denk aan stilte, wandelingen in de tuin, de heerlijke maaltijden, creatieve oefeningen, meditatie, labyrint wandeling, zinvolle gesprekken in de woonkamer met andere bezoekers. Uiteraard onder het motto: “niet omdat het moet maar omdat het kan”. Ik zal dus steeds afstemmen op jou zodat jij verder kan groeien.

Verblijf op Samaya

Je verblijft op een prachtige rustige plek op het platteland van Utrecht: het conferentiecentrum Samaya. Samaya is een kleinschalig kloosterhotel gelegen in het hart van Nederland, vlakbij Utrecht, op een groene plek tussen de Betuwe en tegen de Utrechtse Heuvelrug waar het nog echt stil is. Kom thuis in een sfeer van ruimte en rust met een team dat garant staat voor een onbezorgd verblijf.

Samaya laat niemand onberoerd, in positieve zin van het woord. Dat begint als je de oprijlaan oprijdt, met in de verte de indrukwekkende houten deur. Eenmaal voorbij deze deur zal Samaya, in alle oprechte eenvoud, je raken en uitnodigen tot zelfreflectie.

Samaya staat bekend om haar culinaire Bourgondische biologisch-vegetarische keuken.  Als wij op de reacties van onze gasten af mogen gaan, dan proef je de zorg en aandacht waarmee de verse gerechten bereid worden. Eten bij Samaya is puur culinair genieten.

Je verblijft op een 1-persoons kamer. De kamers hebben allemaal een eigen badkamer met wastafel, douche en toilet. Op elke kamer staan verse bloemen en veel van de kamers hebben een ruim uitzicht over de omgeving of de mooie kloostertuin.

Data
We kiezen samen 2 opvolgende dagen. Ik maak voor ons de afspraken met Samaya.

Waar
Samaya, Werkhoven

Begeleiding
Ik ben is er de eerste dag bij. De tweede dag is voor jou alleen met wat richtinggevende oefeningen van mij. Na 2 weken ontmoeten we elkaar weer online voor een eindgesprek. Tussendoor kan jij met mij appen of mailen.

Investering
975 (ex btw), jij rekent zelf af met Samaya voor 2 lunches, 1 ontbijt, een heerlijk diner en overnachting. Actuele kosten 140 euro incl BTW.

Hier wil ik meer over weten

Highlights

 • rust en reflectie
 • afschakelen
 • aandacht
 • veilige en verbonden setting
 • schoonheid
 • steun
 • stilte
 • verdieping
 • past binnen ontwikkel budget werkgever