Inspiratiereis Spanje 17-22 oktober 2022

De inspiratiereis naar Catalonië helpt je om in contact komen met jouw authentieke bron. Hierdoor krijg je ZIN in je leven en voel je dat je leeft! En dat terwijl je prachtige plekken in de natuur bezoekt en lekker geniet van heerlijk eten en een plons in het zwembad. We benutten de rijkdom van creatieve meditatie, psychosynthese, de prachtige natuur en het gezelschap als inspiratiebron.

Terug naar jouw bron met mindfulness en creatieve oefeningen

Zou je meer vanuit jouw bron willen leven. In overeenstemming met jouw waarden en idealen? Tijdens deze reis ga je jouw bron weer laten stromen. Daarvoor is het nodig om eerst contact te maken met jouw bron. De afstand van thuis, de natuur, het programma, de stilte en het gezelschap zijn hier dienstbaar aan. Als je weer contact maakt met jouw zelf en ziel, jouw bron, kom je weer in contact met jouw kwaliteiten zoals liefde, plezier, spontaniteit, schoonheid en intuïtie.  En dan gaat het stromen en kan je in vrijheid bewuste keuzes maken.

“Het was altijd goed genoeg voor mezelf. Ik schaamde me niet. Het leek soms wel van iemand anders en tegelijk heel erg van mezelf”

De Locatie

Je logeert op een prachtig echt Catalaans landgoed Mas Xanxo , gelegen tussen de zee en de ruige bergen van Catalonië. Rondom het sfeervolle huis ligt een heerlijke tuin, een volle boomgaard en een verfrissend zwembad. Het huis is op Catalaanse wijze ingericht en heeft 7 slaapkamers en 2 badkamers. Het sfeervolle huis ligt tussen de zee en het Montsant-gebergte met prachtige wandelpaden, klaterende beekjes, eeuwenoude stadjes en spirituele plaatsen. Hier stroomt de creativiteit als vanzelf en vormt een bron van inspiratie. Net als de zon en het heerlijke eten. Genieten dus.

Gelijkgestemde reisgenoten

Je reist samen met mensen die – net als jij – hetzelfde doel voor ogen hebben. Zo profiteer je van elkaars inzichten, vragen en energie. Wende en Yolande, de begeleiders zorgen voor een veilige, losse sfeer waarin jij maximaal tot je recht komt. Je reist met maximaal 6 mensen, zodat er voor iedereen voldoende persoonlijke aandacht is.

Wat mag je van deze reis verwachten?

 • Zelfinzicht en zelfbewustzijn door het inzetten van creativiteit, meditatie en visualisatie.
 • Verheldering van jouw thema in de groep en in privécoaching.
 • Ruimte en tijd voor spontaniteit, om (samen) te spelen, te lachen, te genieten, te ontdekken en je te verwonderen over de prachtige omgeving.
 • Je voelt en weet aan het eind van de reis wie je bent, waar je voor wil gaan, welke keuzes je wil maken en hoe je dingen anders kunt doen.
 • Je maakt kennis met het mensbeeld, modellen en technieken van de psychosynthese.

“Het was een heerlijke week. Vol zon in prachtige groene omgeving, comfortabel huis. Afwisselende locaties van zee, bergen etc. Mooie persoonlijke opdrachten die zeer verhelderend werkten en ook bij thuiskomst doorwerken. Fijne en zorgvuldige begeleiders van de groep waardoor je je veilig voelt Een perfecte combi van persoonlijke verdieping en relax vakantiegevoel”

Begeleiders

De organisatie en begeleiding van deze reis is in handen van Yolande van Wijk en Wendy Smit (http://www.moolelo.nl).

Wendy is een ervaren creatief, kunstzinnig en psychosynthese therapeut en trainer die mensen en organisaties inspireert om vrij en zinvol te leven en te werken. Tijdens de reis zet ik mijn passie, humor, vertrouwen en openheid in om jou te helpen jouw eigen unieke hulpbron te vinden en aan te boren.

Yolande heb je al op deze site leren kennen. Tevens is zij trainer bij de Broedplaats. Ik breng op de reis mijn enthousiasme, nieuwsgierigheid, humor, aandacht en kracht in. Mensen verbinden is mijn tweede natuur. Ik ben thuis in het gebied in Catalonië waar wij naartoe gaan.

De reis wordt formeel uitgevoerd door de Broedplaats.

Programma

Voor vertrek komen we bij elkaar om kennis te maken en (praktische) vragen door te nemen.

Dag 1 Maandag: 14.40-16.50 vlucht van Eindhoven naar Reus , vandaaruit rijden we in 15 minuten naar onze bestemming in Riudoms. Na een welkomstdrankje en de verkenning van de prachtige locatie Mas del Xanxo starten we in de avond met een verdiepende creatieve oefening die je helpt om je vraag te verhelderen. Natuurlijk staat deze dag ook in het teken van kennismaken met elkaar. De vlucht is daar een mooie gelegenheid voor.

Dag 2 t/m 5: Dagelijkse mix van meditaties, oefeningen, creatieve werkvormen, excursies en vrije tijd. We koken samen en gaan uit lunchen in leuke kleine typische restaurantjes. Je gaat creëren en ontdekken met tekenen, dichten, schrijven en fotografie. Hierbij gaat het er niet om dat je iets moois of kunstzinnigs maakt maar wat je werkstuk je zegt in relatie tot je vraag. De grote schoonheid van de maaksels gaat je verrassen en antwoord geven op je vraag. Een persoonlijke coachingsgesprek met een van de begeleiders hoort tot jouw mogelijkheden om nog meer inzicht te krijgen in jezelf. Daarnaast is er ruimte voor stilte, wandelingen of gewoon een plons in het zwembad.
We maken korte wandelingen in de natuur, bijvoorbeeld naar een van de ‘kluizenaars’ kerkjes in de bergen en eeuwenoude mystieke dorpjes. Ook gaan we naar strand en zee waar het waterelement ons zal raken. Net zoals Tarragona, een sfeervolle, eeuwenoude, echt Catalaanse stad.

Het inhoudelijke programma beslaat ongeveer 6 uur per dag maar de ervaring leert dat alles voer voor ontdekking is, en dat begint al bij het inpakken van je koffer.

Dag 6 Zaterdag: afronding van de week, oogsten. Daarna om 11.20 terugvlucht van Reus naar Eindhoven alwaar we volledig opgeladen en voldaan om 13.30 aankomen.

Data
17-22 oktober 2022, 6 dagen uit en thuis

Waar
Catalonie, Riudoms bij Tarragona

Trainers
Wendy Smit
Yolande van Wijk

Kosten
1200 euro (vrij van btw), incl overnachting in een 1 p kamer, overheerlijke maaltijden, excursies, alle vervoer, uit eten, drankjes. Exclusief vlucht, raming 150 euro

Download Programma
Aanmelden via de Broedplaats

Highlights

 • rust en reflexie
 • afschakelen in een hele andere omgeving
 • aandacht voor jezelf
 • veilige en verbonden setting
 • schoonheid van natuur, maaltijden, locatie
 • steun binnen de groep
 • past binnen ontwikkel budget werkgever
 • opladen en genieten