Rust en onrust
19 februari 2021
Failure is a learned behaviour
19 februari 2021

Het is nu 9 jaar geleden. Ik vermaak me op een fantastische netwerkbijeenkomst met eten, muziek, gedichten en goede gesprekken op een landgoed net buiten Utrecht. Ik ontmoet Monique, een levenslustige vrouw met veel leuke tekst. Terwijl we naar de parkeerplaats lopen vraagt ze: “wil jij mijn proef cliëntzijn?”. Slik, eng, avontuur, nieuwsgierigheid, impuls. Kortom ik zeg “met mij ben je zo klaar want ik heb niks” en “ja”. Zo is het begonnen.

Grote aap en kleine aap

Monique neemt me met een prettige en duidelijke stem mee in de verbeelding. Ik beklim een berg en kom op de top twee dieren tegen: een grote aap en een klein zacht aapje. Ze mogen elkaar aankijken en vragen aan elkaar stellen. De grote aap heeft humor en kracht en doet lekker aapachtig. De kleine is wat bang en wil zich graag aan de grote vastklemmen maar durft dat niet te vragen. De liefdevolle leiding van Monique helpt me om vragen te stellen. Zij zegt ze voor en ik zeg ze na. Het raakt me als het kleine aapje praat en gezien wordt en om bescherming vraagt en krijgt van grote aap.

Terug op mijn stoel is het of er iets loskomt, ik voel me bevrijd. Het wordt spelen met de twee apen. Ik zie, voel en begrijp dat ik het allebei ben en heb.  Pffffff de kop is eraf, mijn hart staat op een kier.

2019: Het hart

Monique schrijft haar eerste roman: “Wild Hart”. Hiermee hoopt ze inzicht, troost en inspiratie te bieden voor eenieder die op zoek is naar eigenwaarde, vrijheid, zin en betekenis.

Ik ben boegbeeld van de Broedplaats Academy. Een school en warm nest voor iedereen die de reis naar binnen wil starten, zijpaden wil bewandelen, reisleider wil worden of gewoon grenzeloos wil genieten.  Een plek waar ik mijn talent, liefde en wil om van betekenis te zijn voluit kan laten stromen. Pffffffff de kop is eraf, mijn hart staat open.

3 tips om jouw hart te openen:

  1. Zoek een foto van jezelf als kleine aap. Zorg ervoor dat je de foto goed kan bekijken. Zet hem bijvoorbeeld op een zichtbare en rustige plek in je huis of maak er een foto van met je telefoon. Kijk elke dag 5 minuten met aandacht naar de foto. Zorg dat het stil is om je heen en adem rustig door. Noteer eventueel een woord of zin in een mooi boekje.
  2. Luister regelmatig en met aandacht naar de Zonmeditatie door Agnes Janmaat. Dit is een van de belangrijke oefeningen van de Psychosynthese, de beweging die de basis vormt van wie en wat wij met de Broedplaats beogen. Agnes is mijn eerste trainer en symboliseert voor mij de liefde en het warme nest: >>>
  3. Trek je stoute schoenen aan en maak een afspraak met mij. Je bent zo welkom. Pffffffffff de kop is eraf, de reis naar jouw hart gaat beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *