Failure is a learned behaviour
19 februari 2021
De vrijheid van de wolf
8 juni 2021

Siurana 1153, de Spanjaarden dreigen het laatste bolwerk van de Moren in te nemen. 300 jaar heeft het hoog op een klif gelegen bolwerk standgehouden. Abdelazia de Moorse prinses wil niet in handen van de vijand vallen. Zij blinddoekt haar paard en springt de diepte in, de vrijheid tegemoet.

Siurana 2019, na adembenemend bochtenwerk bereiken we het prachtige dorp. Nog voor de vele rotsklimmers op pad gaan. Vanaf de parkeerplaats lopen we naar het begin van het eeuwenoude  pad dat naar de waterbron diep in het dal leidt. Het uitzicht vanaf het pad is magisch, duizelingwekkend en prachtig mooi. We gaan zitten in een van de richels die in de rotswand zijn uitgesleten. 6 vrouwen met ieder een verlangen en iets dat ons tegenhoudt om dat voluit te leven.

Een stilte komt over ons en als vanzelf geven we ons over aan de meditatie van het moment. Het gaat over een rots die we beklimmen en de belemmering die we op weg naar de top tegenkomen. Misschien ken je hem wel. Ik kende hem ook maar in deze omgeving is de weg van de verbeelding voor mij zo gemakkelijk te volgen. Mijn rots is een vulkaan en de belemmering is de hete lava die eruit stroomt. Ineens weet ik het. Dit is mijn vrouwelijkheid, mijn vrouwelijke passie die mag stromen. Ik voel de verschroeiende hitte en het gevaar EN de schoonheid. Ik mag het laten vloeien. Er hoeft geen rotsblok in :)). Ik loop naar een uitstekende punt en doe een hartopener: vrijheid!

Geroerd deel ik mijn ervaringen met de anderen die hoe wonderlijk ook, allemaal een thema hebben dat met vrouwelijkheid te maken heeft. In de veilige en bijna sacrale setting is er veel openheid. Een van ons heeft er moeite mee en heeft haar rots niet gezien. Er kwam niets.

We lopen naar het eigenlijke dorp en nemen een heerlijke cortado in de Acacia bar. Een schoolklas geniet van chips en een ijsje en de beklimbare uitzichtpunten. Wij lopen naar het Santa Maria kerkje uit de 13e eeuw, vlakbij de plek waar volgens de legende de hoefafdruk van het paard van onze prinses nog te zien is. En vraag niet hoe het kan maar juist hier vindt onze lieve reisgenote haar rots.

ZIN in je leven, jouw reis

De ZIN in je leven reis is bij uitstek geschikt voor bezinning, genieten, tijd voor jezelf, oefenen met creatieve werkvormen. Voor mensen die open in het leven staan. Voor jou als je voelt dat dit jouw moment is om actief stil te staan bij waar je staat, waar je naartoe wil en voor als je nieuwsgierig bent welke boodschap jou verder gaat helpen.

Ben jij er ook bij in oktober 2021 >>>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *